Παρέμβαση στην ΔΟΥ Νέας Σμύρνης – 25/2/2016

αναδημοσίευση από το blog της αναρχικής συλλογικότητας Vogliamo tutto e per tutti

____________________________________

Το πρωί της Πέμπτης 25/2 σύντροφοι/ισσες πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στην ΔΟΥ Νέας Σμύρνης  με αφορμή την βεβαίωση του χρηματικού προστίμου 6000 ευρώ στον σύντροφό μας και ολικό αρνητή στράτευσης Φ.Ιωακειμίδη, για ανυποταξία.

Κατά την διάρκεια της παρέμβασης μοιράζονταν εντός και εκτός της ΔΟΥ κείμενο της συλλογικότητας και της “πρωτοβουλίας για την ολική άρνηση στράτευσης”, καθώς και η εφημερίδα δρόμου “Άπατρις”. Στην διάρκεια της παρέμβασης σημειώθηκε προς τον διευθυντή της εφορίας να αναλογιστεί τις ευθύνες του για τις επιπτώσεις που έχουν οι πράξεις του στην ζωή αγωνιζόμενων ανθρώπων. Τέλος χαρακτηριστική ήταν και η έντονη κινητοποίηση της αστυνομίας.

ΥΓ1: Σήμερα 25/2 εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό ο ολικός αρνητής στράτευσης Μιχάλης Τόλης στο Αναθεωρητικό Στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης. Κανένας μόνος απέναντι στους χακί εκβιασμούς. Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών – Πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών. Αλληλεγγύη στον ολικό αρνητή στράτευσης Μ.Τόλη.

ΥΓ2: Εδώ η πολιτική δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης του συντρόφου Φ. Ιωακειμίδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ακολουθούν τα κείμενα της παρέμβασης:

Ενάντια στην οικονομική καταστολή των ολικών αρνητών στράτευσης

Το Σεπτέμβρη του 2010, μεσούσης της οικονομικής κρίσης με όλα τα τραγικά αποτελέσματα που έχει στο επίπεδο ή ακόμη και τη δυνατότητα διαβίωσης μεγάλου μέρους του πληθυσμού, ο τότε υπουργός εθνικής άμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος προχώρησε στη νομοθέτηση διοικητικού προστίμου ύψους 6.000 ευρώ (!) σε όλους τους ανυπότακτους του ελλ.στρατού, το οποίο βεβαιώνεται απευθείας στη ΔΟΥ. Το αδιανόητο ύψος του προστίμου δεν ήταν τυχαίο καθώς τότε ίσχυε το όριο των 5.000 ευρώ ως κατώφλι για την άσκηση ποινικής δίωξης ως οφειλέτης του δημοσίου. Με τον τρόπο αυτό το κράτος εισήγαγε μια καινούργια – ιδιαίτερα εκδικητική και συνάμα εξοντωτική – μέθοδο καταστολής εκείνων που δεν συνεργάζονται με τον στρατό του, επιβάλλοντάς τους ένα καθεστώς οικονομικής αφαίμαξης και περιθωριοποίησης. Έτσι, το φάσμα των κατασταλτικών μεθόδων εναντίον των ανυπότακτων διευρύνεται περιλαμβάνοντας τον πολιτικό διοικητικό μηχανισμό του κράτους, θέτοντας τους διευθυντές των ΔΟΥ στην υπηρεσία των στρατοκρατών. Το συγκεκριμένο πρόστιμο έχει «εκτιμηθεί» δεόντως από τους στρατοκράτες που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τους ολικούς αρνητές στράτευσης, επιβάλλοντάς τους το πρόστιμο ακόμη και περισσότερες της μίας φοράς.

Οι ολικοί αρνητές στράτευσης προχώρησαν στην πράξη της ανυποταξίας κινούμενοι από πολιτικά κίνητρα ενάντια σε ένα θεσμό που ανέκαθεν εξυπηρετούσε και εξασφάλιζε τα συμφέροντα των αφεντικών και λοιπών εξουσιαστών, κόντρα στα συμφέροντα των εκμεταλλευόμενων και καταπιεζόμενων αυτής της κοινωνίας. Ενάντια σε έναν θεσμό που στο εσωτερικό συμβάλλει στην κατήχηση στα ιδανικά του έθνους-κράτους, στην εμφύσηση του εθνικιστικού μίσους, στην επέκταση του μιλιταρισμού στο πεδίο της καταστολής ταξικών και κοινωνικών διεκδικήσεων και ο οποίος βρίσκεται πάντα στην εφεδρεία για την καταστολή κοινωνικών εξεγέρσεων. Ενάντια σε ένα μηχανισμό που στο εξωτερικό συμβάλλει ενεργά σε επιχειρήσεις καταστροφής περιοχών της καπιταλιστικής περιφέρειας με σκοπό τη λεηλασία των φυσικών πόρων και την εκμετάλλευση των κατά τόπους πληθυσμών κατά πως συμφέρει τα ισχυρά κράτη αυτού του κόσμου. Ένας μηχανισμός που στο παρελθόν έχει εξοντώσει αλλοεθνείς και αλλόθρησκους πληθυσμούς για να διευρύνει την κρατική κυριαρχία και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Ως ανυπότακτος και ολικός αρνητής στράτευσης, ο σύντροφός μας Φώτης Ιωακειμίδης έγινε πρόσφατα δέκτης της εν λόγω οικονομικής καταστολής με τη βεβαίωση προστίμου 6.000 ευρώ από τη ΔΟΥ Νέας Σμύρνης. Ο σύντροφος έχει δημοσιοποιήσει από το Νοέμβρη του 2015 ενυπόγραφη δημόσια δήλωση, την οποία έχει κυκλοφορήσει πανελλαδικά, και στην οποία εξηγεί τους πολιτικούς λόγους άρνησης της στρατιωτικής θητείας, οι οποίοι απορρέουν από την ταυτότητά του ως αναρχικός και την εναντίωσή του σε ένα θεσμό που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των από τα κάτω αυτού του κόσμου.

Τη στιγμή που η κυριαρχία, μέσω της επιβολής ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, συνεχίζει ακάθεκτη την επίθεσή της στα εκμεταλλευόμενα και καταπιεζόμενα κομμάτια της κοινωνίας μέσα από την υλοποίηση του τρίτου, αριστερού αυτή τη φορά, μνημονίου οφείλει ο κάθε διευθυντής ΔΟΥ να αναλογιστεί τις ευθύνες του για τις επιπτώσεις που έχουν οι πράξεις του στη ζωή αγωνιζόμενων ανθρώπων. Η συνεργασία των οικονομικών υπηρεσιών του κράτους με τη στρατιωτική κλίκα μέσω της βεβαίωσης εξοντωτικών προστίμων ενάντια σε συντρόφους μας τις καθιστά και αυτές συνυπεύθυνες για την καταστολή του συντρόφου μας ειδικά αλλά και των ευρύτερων αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας γενικότερα.

Κανένας μόνος απέναντι στους χακί εκβιασμούς –

Αλληλεγγύη στους ολικούς αρνητές στράτευσης

Πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών

Αναρχική Συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

Με αφορμή την επιβολή προστίμου 6.000€

στον ολικό αρνητή στράτευσης Φώτη Ιωακειμίδη

Έξι χρόνια μετά την ψήφιση του πρώτου μνημονίου, η οικονομική μας αφαίμαξη συνεχίζεται αδιάκοπα. Μας είναι παντελώς αδιάφορο εάν τελικά το «πείραμα» ήταν πετυχημένο ή εάν το «πείραμα» απέτυχε, αφού η κοινωνική και ταξική μας θέση δεν είναι ούτε εκεί όπου παράγεται η πολιτική και οικονομική εξουσία, ούτε εκεί όπου παράγονται οι συναινέσεις ή οι επιβολές στις αποφάσεις της εξουσίας. Αντιθέτως, είμαστε κομμάτι των υποτελών τάξεων, είμαστε αυτές/οί που «σηκώνουν τα βάρη» στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, αυτές/οί που αυξάνουν ή μειώνουν τους δείκτες της ανεργίας του οαεδ, αυτές/οί που έχουν ανασφάλιστες ζωές, αυτές/οί προς τους οποίους η οικονομική και πολιτική εξουσία οργανώνει κάθε είδους εξαίρεση.

Έξι χρόνια μετά την ψήφιση του πρώτου μνημονίου, μια αριστεροακροδεξιά συγκυβέρνηση προσπαθεί με ένα ιδιότυπο lifting να εξανθρωπίσει το σύγχρονο ολοκληρωτισμό με τον πιο εκχυδαϊσμένο τρόπο: θεσμίζοντάς τον με νέες κοινωνικές συναινέσεις. Τα παράλληλα προνοιακά προγράμματα, η μερική υποστολή στον τρόπο έκφρασης της κρατικής αυταρχικότητας, η επένδυση στη βιομηχανία της ψυχολογίας (ελπίδα, συμπόνια, ανθρωπισμός κ.ά.) πέρα του ότι αδυνατούν να πείσουν για την αποτελεσματικότητά τους, στην ουσία στοχεύουν στη χειραγώγηση και την εκτόνωση των κοινωνικών αντιδράσεων. Την ίδια στιγμή που οι περιβόητες μεταρρυθμίσεις παρουσιάζονται ως ολοένα και πιο αναγκαίες και σφραγίζονται από νέες πλειοψηφίες και νέες κοινοβουλευτικές συμμαχίες.

Πριν έξι χρόνια δεν είχαμε μονάχα την αφετηρία της εποχής των μνημονίων. Αλλά και της οικονομικής καταστολής της κοινωνικής απειθαρχίας και των φυσικών φορέων ορισμένων κοινωνικών και πολιτικών αγώνων. Λίγους μήνες μετά την ψήφιση του πρώτου μνημονίου, τον Σεπτέμβρη του 2010, ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο καταστέλλονταν οι ανυπότακτοι του ελληνικού στρατού. Διατηρώντας στο ακέραιο όλες τις υπόλοιπες ποινές, προσθέτει το μέτρο της επιβολής διοικητικού προστίμου, το οποίο λίγους μήνες αργότερα, με κοινή υπουργική απόφαση με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθορίζεται στα 6.000€.  Στο χορό των ποινικών διώξεων και των στρατοδικείων και μέσα σε ένα γενικότερο περιβάλλον οικονομικής τρομοκρατίας, προστίθεται ένα οικονομικό πρόστιμο που στην ουσία αποτελεί μία χρηματική, εξοντωτική και εκδικητική μέγγενη που στοχεύει στην οικονομική περιθωριοποίηση όσων αρνήθηκαν τα κελεύσματα των στρατοκρατών.

Έξι χρόνια μετά, η αριστεροακροδεξιά συγκυβέρνηση, όχι μόνο διατηρεί το οικονομικό πρόστιμο προς τους ανυπότακτους αλλά επιχειρεί να το θεσμίσει ως απαραίτητο και αναγκαίο για όσους εξακολουθούν να αρνούνται την κατάταξή τους στο στρατό. Δίνοντας ταυτόχρονα μια άτυπη περίοδο χάριτος ενός έτους προς όσους έχουν δεχτεί το πρόστιμο να καταταγούν σε συμβατικές ή «εναλλακτικές» μορφές στράτευσης υπέρ του ελληνικού έθνους. Στην ουσία, με τον τρόπο αυτό, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ νομιμοποιεί την επιβολή προστίμου προς όσους συνειδητά αρνούνταν, αρνούνται και θα αρνηθούν την κατάταξή τους στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.  Πρόκειται για έναν καταφανή τρόπο ισχυροποίησης της νέας κατασταλτικής πολιτικής αφού με τον τρόπο αυτό μπαλώνονται οι όποιες νομιμοποιητικές τρύπες προϋπήρχαν και θεσμοθετείται η ευθεία επίθεση προς τους πολιτικούς αντιπάλους, αυτούς δηλαδή που δεν αναγνωρίζουν ούτε κράτη, ούτε έθνη, ούτε αφέντες, ούτε θρησκείες: τους ολικούς αρνητές στράτευσης.

Οι ολικοί αρνητές στράτευσης, εδώ και δεκαετίες, έχουν αναδειχθεί ως μία άτυπη αλλά διακριτή κατηγορία ανάμεσα στους δεκάδες χιλιάδες ανυπότακτους για τον ελληνικό στρατό. Κι αυτό διότι αρνούνται τη στρατιωτική θητεία και το σύνολο του στρατιωτικού μηχανισμού δημόσια, επιτίθενται τόσο στις αυταπάτες των εθνικών ιδεολογημάτων όσο και στη στρατιωτικοποίηση της καθημερινής ζωής, ενώ παράλληλα αυτοκαθορίζονται σύμφωνα με τις δικές τους αξίες, αρνούμενοι να ενσωματωθούν και να υπηρετήσουν τα θεμέλια των εθνών, των κρατών και του κεφαλαίου.

Εδώ και έξι χρόνια στο νέο «κατασταλτικό τόξο» των ολικών αρνητών στράτευσης συμμετέχουν πλέον όχι μόνο τα αστυνομικά τμήματα, οι στρατιωτικοί εισαγγελείς και τα στρατολογικά γραφεία (στρατολογίες), αλλά και οι διευθυντές των Δ.Ο.Υ.! Εδώ και έξι χρόνια, κατόπιν παραγγελίας των στρατιωτικών υπηρεσιών, έχει ανατεθεί στους διευθυντές των οικονομικών υπηρεσιών η επιβολή προστίμων για ανυποταξία σε φορολογικά μητρώα και η κοινοποίησή τους στα φυσικά πρόσωπα των μητρώων αυτών. Μια διαδικασία που επιδιώκει να ακυρώσει την πολιτικότητα των επιλογών ζωής των ολικών αρνητών στράτευσης ανάγοντάς τες σε λογιστικές πράξεις, χρέη και αριθμούς. Μια διαδικασία που αυτομάτως αναδεικνύει ξεκάθαρα το μέτρο της προσωπικής και πολιτικής ευθύνης αυτών που ιστορικά επικαλούνται ότι απλά «εκτελούν εντολές»

Πρόσφατα, η Δ.Ο.Υ. Νέας Σμύρνης υιοθετώντας τα νέα κατασταλτικά ήθη, ανέλαβε δράση και σε άψογη συνεργασία με το αρμόδιο στρατολογικό γραφείο κοινοποιεί την εκβιαστική επιβολή προστίμου 6.000€ στον ολικό αρνητή στράτευσης Φώτη Ιωακειμίδη. Λίγους μήνες νωρίτερα, το Νοέμβριο του 2015, ο ίδιος, εξέδωσε δημόσια δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης, γνωστοποιώντας την αμετάβλητη και ακέραιη θέση του απέναντι στο στρατοκρατικό μηχανισμό των κυρίαρχων, απέναντι στους υπηρέτες του στρατού και του πολέμου. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει στο σχετικό του κείμενο που έχει δημοσιευτεί στο διαδίκτυο: «Η κοινότητα που αναγνωρίζω είναι εκείνη που ορίζεται από την πολιτικο/ταξική μου τοποθέτηση και αυτή δεν έχει σχέση με τις φαντασιακές εθνικές κοινότητες που έχουν δημιουργήσει τα κράτη προκειμένου να αποκρύψουν τις σχέσεις ανισότητας, εξουσίας και επιβολής στο εσωτερικό τους. Δε θα υπηρετούσα λοιπόν ποτέ ένα μηχανισμό που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των από τα κάτω αυτού του κόσμου. Αντιθέτως πιστεύω πως ο στρατός πρέπει όχι μόνο να μην υπηρετείται, ούτε απλώς να αποφεύγεται μέσω κάποιας διαδικασίας συνδιαλλαγής μαζί του αλλά αντίθετα πρέπει να γίνεται αντικείμενο ενεργούς αποδόμησης και πολεμικής με απώτερο σκοπό την καταστροφή του.»

Στην εποχή του 3ου μνημονίου και της ανάτασης της εθνικιστής ρητορικής στην Ευρώπη, στην εποχή που ο ελληνικός στρατός καλείται -ανταποκρινόμενος- να δώσει πολιτικές λύσεις σε σημαντικά για το κράτος και τα αφεντικά «εθνικά» θέματα όπως η διαχείριση των μεταναστών-προσφύγων, στην εποχή που η στρατοπεδική ζωή επανέρχεται ως μορφή κοινωνικής ζωής (μεταναστών, αστέγων, περισσευούμενων πληθυσμών κ.ά.), στην εποχή που εθνικοί, υπερεθνικοί και πλανητικοί στρατοί επικαλούνται την «ειρήνη στο Αιγαίο» για να οργανώσουν τον πόλεμο στην κοντινή μας Μέση Ανατολή, η ολική άρνηση στράτευσης αποτελεί μια συνειδητή και σθεναρή θέση μάχης απέναντι στον κόσμο των εθνοκρατικών, θρησκευτικών και στρατοκρατικών αντιλήψεων. Τα πρόστιμα, οι διώξεις, τα στρατοδικεία, όχι απλά δεν μπορούν να αποδυναμώσουν τις επιλογές και τις συνειδήσεις των ολικών αρνητών αλλά αντίθετα ενισχύουν την αποφασιστικότητά τους. Η αλληλεγγύη απέναντι στα «αυτονόητα» που θέτουν οι ολικοί αρνητές, για έναν κόσμο δίχως κράτη, πατρίδες, σύνορα και αφεντικά, δεν μπορεί παρά να παραμένει αδιαπραγμάτευτη.

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ – ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΧΑΚΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Πρωτοβουλία για την ολική άρνηση στράτευσης

http://olikiarnisi.espivblogs.net

Φλεβάρης 2016

Related Images:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.