Κείμενο αλληλεγγύης (Καρδίτσα-Τρίκαλα) για το στρατοδικείο του Χάρη Ρίτσιου

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΟΛΙΚΟ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΡΙΤΣΙΟ ΧΑΡΗ
Που δικάζεται την Τετάρτη 25 Ιούνη του 2014 για την πολιτική του επιλογή να αρνηθεί την στρατιωτική θητεία.

Είναι κοινά παραδεκτό, ότι τα τελευταία χρόνια έχει επιβληθεί στις πλάτες όλων των καταπιεσμένων κατοίκων του ελλαδικού χώρου μια από τις χειρότερες κυριαρχικές επιβολές που εφαρμόζει το κράτος εκτάκτου ανάγκης, με την ολοφάνερη ανατροπή όλων των κοινωνικών, θεσμικών και λειτουργικών δεδομένων της μεταπολιτευτικής κρατικής δομής και την εφαρμογή καινούργιων και σκληρότερων όρων επιβίωσης για όλους.
Όροι που επιβλήθηκαν από τους τεχνοκράτες του Δ.Ν.Τ. και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και με πολύ άνεση εφάρμοσαν έως και σήμερα οι ντόπιοι χρεωκοπημένοι εξουσιαστές με τα πολιτικά επιτελεία τους και τα οικονομικά λόμπι τους. Κράτος και κεφάλαιο με τον ωμό εκβιασμό τους, απέσπασαν την κοινωνική συναίνεση και δεν δίστασαν με την ανελέητη επίθεσή τους να προκαλέσουν μέχρι και τον θάνατο.
Βίαιη μείωση μισθών και συντάξεων, λουκέτο σε 600.000 επιχειρήσεις, ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι, 6.000 αυτοκτονίες, τέσσερα στα δέκα παιδιά υποσιτίζονται, 450.000 νοικοκυριά με κομμένο ρεύμα. Κοινωνικός οικονομικός στραγγαλισμός με την φορομπηχτική πολιτική τους, εργασιακή σκλαβιά και απολύσεις με όρους φτώχιας, δανειζόμενοι εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα, κατάρρευση βασικού μισθού, ισοπέδωση της όποιας πρόνοιας και συστήματος υγείας, κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων, είναι πλέον η οδυνηρή πραγματικότητα της ζωής μας.

Από την άλλη το μεγάλο τραπεζικό, εφοπλιστικό, επικοινωνιακό, κατασκευαστικό και θρησκευτικό κεφάλαιο, παραμένει αλώβητο με τα κέρδη του να εκτινάσσονται στα ύψη, ενώ το πολιτικό τους προσωπικό ανάδειξε το φασιστικό του προσωπείο με την στρατικοποίηση της αστυνομίας και την αστυνομικοποίηση του στρατού.

Ο αστυνομικός μηχανισμός καταστέλλει με στρατιωτικού τύπου σχηματισμό και μέσα εκατοντάδες χιλιάδες καταπιεσμένων διαδηλωτών, ο δε στρατός αστυνομεύει τα σύνορα δολοφονώντας δεκάδες μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν μέσα στον ελλαδικό χώρο. Οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής στελεχώνονται από απολυμένους των ειδικών δυνάμεων στρατού (πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, βατραχάνθρωποι κ.α.) ενώ ο στρατός με την άσκηση Καλλίμαχος είναι πανέτοιμος να επέμβει στις ταξικές συγκρούσεις, όπως ακριβώς έγινε σε Αίγυπτο, Τουρκία, Λίβανο, Συρία, Ταϋλάνδη, λατινική Αμερική κ.α.

Να θυμίσουμε ότι ο ελληνικός στρατός έχει εμπειρία στην δράση σε αστικά πεδία μιας και από την δεκαετία του 1990 με τον τερματισμό των αιματηρών συγκρούσεων στο Γιουγκοσλαβικό χώρο, έπαιξε τον ρόλο του σεκιούριτι σε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, που επέβαλλαν στους βομβαρδισμένους κατοίκους, τους δικούς τους όρους εκμετάλλευσης και δουλείας, έχοντας και ένα ρόλο αστυνομικού κατασταλτικού μηχανισμού.

Όσο αφορά την λεγόμενη «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» τους, αυτή συστρατεύτηκε δυναμικά με τις επιταγές των πολιτικών προϊσταμένων της και καταστέλλει δικαστικά τους κοινωνικούς αγώνες, κρίνοντας παράνομες τις απεργίες και επιβάλλοντας επιστρατεύσεις σε όσους δεν υποχωρούν. Ενώ όσοι συλλαμβάνονται, είτε φυλακίζονται είτε μπαίνουν σε καθεστώς οικονομικού εκβιασμού, πληρώνοντας μεγάλες εγγυήσεις για την απελευθέρωσή τους. Για όσους βέβαια, θεωρηθούν επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια, θα οδηγηθούν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας που ετοιμάζει το υπουργείο δικαιοσύνης στο Δομοκό.

Στα πλαίσια αυτά ο στρατός και ο στρατιωτικός δικαστικός μηχανισμός εντείνουν την οικονομική και δικαστική καταστολή ενάντια στους ολικούς αρνητές στράτευσης, με έκδοση ενταλμάτων σύλληψης με την αυτόφωρη διαδικασία, με την επιβολή οικονομικών προστίμου ύψους 6000,00, με απαγόρευση εξόδου από την χώρα και με επανειλημμένες ενοχλήσεις σε σπίτια.

Το στρατοδικείο του ολικού αρνητή στράτευσης Χάρη Ρίτσιου στις 25 Ιουνίου 2014, είναι κομμάτι της στρατιωτικής καταστολής και άρρηκτα συνδεδεμένο με την οδυνηρή πραγματικότητα της καταστολής των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας. Είναι μια ακόμα απόδειξη του αντιανθρώπινου ρόλου των στρατιωτικών αρχών που εναρμονίζεται με την αντικοινωνική δράση του κράτους. Ενός ρόλου που έχει να κάνει με την διαμόρφωση των υπηκόων σε πειθήνιους και άβολους δούλους για να υπηρετούν «τους από πάνω» και που επιφυλάσσει άγριες διώξεις για όσους γυρνάνε δημόσια την πλάτη τους στην θητεία. Βέβαια όσοι επιλέγουν την θητεία, έρχονται αντιμέτωποι με μια διαρκή απάνθρωπη διαδικασία καθημερινού χτυπήματος της προσωπικότητας τους, του υποβιβασμού της αξιοπρέπειας τους και της καταστολής της συνείδησης τους, μετατρέποντάς τους σε ανδρείκελα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της έντασης της στρατιωτικής καταστολής αποτελεί το στρατοδικείο του Μιχάλη Τόλη στις 14 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια του οποίου του επιβλήθηκε για δεύτερη φορά εκ νέου χρηματική ποινή 6.000 ευρώ για την δεύτερη ανυποταξία του τον Ιούλιο του 2013. Ενώ λίγες ημέρες αργότερα κινήθηκαν κατασταλτικά ενάντια σε αλληλέγγυους ολικούς αρνητές στράτευσης που παρευρέθηκαν στην δίκη της 14ης Μαρτίου, με την σύλληψη του Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη στις 9 Απρίλη, με την επιβολή 6.000 ευρώ πρόστιμο στον Ρίτσιο Χάρη στις 10 Απρίλη και την σύλληψη του Κώστα Γιάνναρου στις 15 Απριλίου.

Η αλληλεγγύη είναι η αιχμή του δόρατος των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας, η μόνη συνθήκη που προκαλεί ρήγμα στην κρατική και στρατοκρατική επίθεση, το μόνο ικανό όπλο να ανατρέψει και να εμποδίσει την επέλαση κράτους και κεφαλαίου που με την χρήση του μιλιταρισμού επιβάλουν την κοινωνική σιωπή και διασφαλίζουν τα συμφέροντα τους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΣ!
25/6/2014, 08:30, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ/ΡΟΥΦ

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ