Ούτε με μαστίγιο, ούτε με καρότο…

Ούτε με μαστίγιο, ούτε με καρότο…

αφίσα που κολλιέται στους τοίχους της πόλης μας

ΟΥΤΕ ΜΕ ΜΑΣΤΙΓΙΟ  ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ

ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ

Εδώ και κάποιους μήνες οι στρατολογικές υπηρεσίες της χώρας αποστέλλουν στους ολικούς αρνητές στράτευσης, όπως και σε όλους τους ανυπότακτους, ενημερωτικά σημειώματα για «τακτοποίηση της ανυποταξίας» έως τις 31-12-2017. Μας δελεάζουν κιόλας, κάνοντας μας σαφές πως αν «αλλάξουμε μυαλά» και τελικώς τακτοποιήσουμε τις υποχρεώσεις μας προς τη «μαμά πατρίδα» τότε αυτοί, ως άλλοι στοργικοί γονείς, θα μας διαγράψουν τα διοικητικά πρόστιμα των 6.000ευρώ και θα πάψουν όλες τις νομικές διαδικασίες εις βάρος μας. Ακόμα, λέει, κι αν πάρουμε τρελόχαρτο Ι5…

Όλο το προηγούμενο διάστημα γίναμε μάρτυρες μιας καταστολής με το μαστίγιο, που στόχευε στο να δημιουργήσει φόβο στις τάξεις μας. Αυτόφωρες συλλήψεις, επαναλαμβανόμενες συλλήψεις για την ίδια πράξη, εισβολές μπάτσων σε σπίτια αρνητών, απανωτές επιβολές διοικητικών προστίμων, διανυκτερεύσεις σε τμήματα, πριβέ μεταγωγές, τακτικά τετ-α-τετ με τους στρατιωτικούς εισαγγελείς, καταδικαστικές αποφάσεις από στρατοδικεία, αν και κάτοχοι μπλε ταυτότητας κι όχι στρατιωτικής.

Τώρα οι στρατοκράτες περνάνε στη φάση της «άφεσης αμαρτιών» με το καρότο, ποντάροντας στην κόπωση που μπορεί να επιφέρει η γενικευμένη εξαθλίωση και η πτώση των κινημάτων, για να κάμψουν με ανταλλάγματα τους ολικούς αρνητές στράτευσης. Πρόκειται για ξεκάθαρη επίθεση-εκβιασμό σε ένα κομμάτι του αντιμιλιταριστικού κινήματος: ή έρχεστε φαντάροι, ή δηλώνετε τρελοί, ή πληρώνετε –αν είστε πλούσιοι-, ή συνεχίζεται η δίωξη σας με όλα τα μέσα. Ουσιαστικά, η «πρώτη φορά αριστερά» ζητά από τους αρνητές στράτευσης «δηλώσεις μετανοίας», προσφέροντας ευεργετήματα σε όσους παύσουν να είναι αρνητές στράτευσης. Προφανώς, δεν πρόκειται για κανένα «βήμα εμπρός» ως προς τα δικαιώματα των αρνητών, αλλά για άφεση αμαρτιών υπό την προϋπόθεση την υποστολής της αντιμιλιταριστικής-διεθνιστικής σημαίας.

Είμαστε πεπεισμένοι πως από 01-01-2018 ένας νέος γύρος καταστολής θα ξεκινήσει εις βάρος μας. Δεν κλαιγόμαστε, ούτε φυγοπονούμε. Γνωρίζαμε εξ’ αρχής τις συνέπειες της Ολικής Άρνησης Στράτευσης, αφού καταλαβαίναμε πόσο ενοχλητική είναι για τους στρατοκράτες. Στην εποχή που ο παγκόσμιος διακρατικός ανταγωνισμός οξύνεται και η Ελλάδα προσπαθεί να πλασαριστεί όσο πιο καλά γίνεται –είτε με την έμμεση συμμετοχή της στον πόλεμο της Συρίας, είτε με τη σφυρηλάτηση της τετραμερούς συμμαχίας με Ισραήλ, Αίγυπτο και Κύπρο- αυτοί που οργανώνουν το σαμποτάρισμα της πολεμικής μηχανής θα βρίσκονται αναπόφευκτα στο στόχαστρο των διωκτικών μηχανισμών.

Μην υπολογίζετε σε εμάς λοιπόν.

Ή καλύτερα, αν υπάρχει κάτι για το οποίο θα έπρεπε να μας υπολογίζετε είναι μόνο αυτό:

Υπολογίστε μας για κοινωνικούς-ταξικούς σας εχθρούς.

Related Images: