Αντιρατσιστική Διαδήλωση, 01/12/15

Το Ξυπόλυτο Τάγμα συμμετέχει με δικό του κάλεσμα και αφίσα στην αντιρατσιστική διαδήλωση που διοργανώνεται στα Γιάννινα στις 01/12/2015, Τρίτη 18:00, με έναρξη τη Νομαρχία.

36---afisa-antiratsistikh-poreia-01-12-2015

 

Τα αφεντικά καταστρέφουν κεφάλαιο μέσω του πολέμου. Έτσι δημιουργούν υποτιμημένη και πειθαρχημένη εργατική τάξη, εξασφαλίζουν την κερδοφορία των αγορών και αναδιανέμουν τις σφαίρες επιρροής τους. Η περίπτωση της Συρίας είναι ενδεικτική: τους σκοτώνουν στο τόπο τους, τους πνίγουν στο Αιγαίο, για να τους εκμεταλλεύονται στα ευρωπαϊκά καπιταλιστικά κάτεργα. Η εθνική ενότητα και ο ρατσισμός είναι το υπόστρωμα για την επίτευξη κοινωνικής συναίνεσης στις κρατικές στρατηγικές περί υποτίμησης της εργατικής δύναμης και πολεμικής εμπλοκής.

Το ελληνικό κράτος συμμετέχει ενεργά διεκδικώντας το ρόλο του Νο1 διαχειριστή των μεταναστευτικών ροών που δημιουργεί ο πόλεμος, με το αζημίωτο φυσικά. Ταυτόχρονα προετοιμάζει ιδεολογικά και υλικά τη συμμετοχή του και σε αυτή την πολεμική σύρραξη.

Τα δάκρυα για το δράμα των μεταναστών και των προσφύγων παραμένουν ακίνδυνα εάν δε συνοδεύονται από πολιτικούς αγώνες που στέκονται ανάχωμα στα κρατικά σχέδια.

Χαρτιά σε μετανάστες/πρόσφυγες

Ίσα δικαιώματα για όλους τους εργάτες

Ελευθερία μετακίνησης και εγκατάστασης για όλους και παντού

Καμιά συμμετοχή στις πολεμικές μηχανές

Related Images: