Αλληλεγγύη στον Ολικό Αρνητή Στράτευσης Μ. Τόλη – στρατοδικείο 14-05-15

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

Ήταν το πρωινό της 20ης Οκτωβρίου 2014, που ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρας δήλωνε στα σκαλιά του υπουργείου άμυνας πως “το κράτος θα έχει συνέχεια”. Είχε προηγηθεί μια πολύωρη ενημέρωση του μετέπειτα πρωθυπουργού από τον τότε υπουργό άμυνας Αβραμόπουλο και όλους τους αρχηγούς των σωμάτων του στρατού, σχετικά με τα ανοιχτά ζητήματα του υπουργείου.

to-kratos-exei-sunexeia-montaz

Όντως, η συνέχεια είναι αδιαμφισβήτητη. Το ελληνικό κράτος συνεχίζει να συνεργάζεται με τη δικτατορία της Αιγύπτου και προγραμματίζει κοινά γυμνάσια με τη συμμετοχή Κύπρου και Ισραήλ, στα πλαίσια του ανταγωνισμού για κυριαρχία στην ανατολική μεσόγειο. Οι εκστρατευτικές αποστολές του ελληνικού στρατού εκτός χώρας συνεχίζουν να εμπλέκονται στα επεκτατικά παιχνίδια. Οι προσπάθειες για γεωστρατηγική αναβάθμιση μέσω αγωγών φυσικού αερίου ή κατοχύρωσης ΑΟΖ συνεχίζονται. Οι προμήθειες σε όπλα συνεχίζονται, επικουρούμενες από σαφείς προσπάθειες για αναζωγόνηση της ελληνικής βιομηχανίας όπλων. Η εκπαίδευση του στρατού για καταστολή εξεγέρσεων σε συνθήκες αστικού πεδίου συνεχίζεται, όπως και η συμμετοχή του στρατού στη διαχείριση και υποτίμηση των μεταναστών. Η λειτουργία του στρατού ως προς την τόνωση της εθνικής συνείδησης και τη δημιουργία της εθνικής κοινότητας/ταυτότητας όχι απλά συνεχίζεται με τον προηγούμενο ρυθμό, αλλά αναβαθμίζεται: ο στρατός εκδίδει βιβλία που θα παρασχεθούν δωρεάν σε όλα τα σχολεία τα οποία θα αναδεικνύουν τα δίκαια του έθνους έναντι της “διαβολικής Μέρκελ και των λοιπών απογόνων του Χίτλερ”, ετοιμάζει τμήματα μηχανικού για πολιτική χρήση “αξιοποιώντας” τη δωρεάν εργασία του φαντάρου, αναβαθμίζει σε κιτς εθνικιστικά show τις παρελάσεις, κατασκευάζει το φιλανθρωπικό του προφίλ με παροχή συσσιτίων.

Μην έχουμε αυταπάτες. Δε πρόκειται για τη ακροδεξιά παραφωνία του Καμμένου στο υπουργείο άμυνας, ούτε για την υπαναχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις αριστερές του διακυρήξεις. Πρόκειται για τη σημασία του μιλιταρισμού τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Πρόκειται για τη συνέχεια της αγοράς, του κράτους και του καπιταλισμού. Πρόκειται για τα συμφέροντα των ταξικών μας εχθρών που συνεχίζουν να κυριαρχούν.

Σε αυτό το πλαίσιο δε θα μπορούσε να μην έχει συνέχεια και κάτι ακόμα: η αταλάντευτη στάση του στρατού απέναντι στους αρνητές του. Η πιθανότητα διαρροής έμψυχου δυναμικού, η πιθανότητα ρωγμής στην εθνικιστική φρενίτιδα, η πιθανότητα υπονόμευσης του αξιόμαχου είναι σενάρια που ο στρατός πρέπει να αποφύγει, ειδικά τώρα που η καπιταλιστική αναδιάρθρωση γεννάει νέα πεδία ευκαιριών και κινδύνων.

Έτσι εξηγείται το μένος των στρατοκρατών απέναντι στους αντιμιλιταριστές. Έτσι εξηγείται η εισβολή και έρευνα στην πατρική οικία του ολικού αρνητή Θ. Νεδελκόπουλου, προς αναζήτηση του και εκτέλεση εντάλματος σύλληψης για το πλημμέλημα της ανυποταξίας (29-04-15). Έτσι εξηγείται η συνεχής διώξη του ολικού αρνητή στράτευσης Μιχάλη Τόλη. Τι κι αν έχει ήδη καταδικαστεί το μάρτιο του 2014, τι κι αν του έχουν ήδη επιβληθεί 2 πρόστιμα των 6.000 ευρώ για ανυποταξία, τι κι αν δεν έχει καταθέσει ποτέ την μπλε ταυτότητα για να λάβει στρατιωτική, ούτε διάβηκε την πύλη του στρατοπέδου, για τους στρατοκράτες δεν έχει σημασία. Σημασία έχει η δικαστική και οικονομική καταστολή σε βαθμό εξόντωσης και κατ’ επέκταση φίμωσης.

Οι στρατοκράτες, όμως, κάνουν τη δουλειά τους. Εμείς ας κάνουμε τη δική μας. Να μην αφήσουμε κανέναν μόνο απέναντι στους χακί εκβιασμούς. Να βρεθούμε στο πλάι του ολικού αρνητή στράτευσης Μ. Τόλη στις 14 Μάη 2015, στο στρατοδικείο Ιωαννίνων. Να αρνηθούμε το στρατό, να συγκρουστούμε με το διάχυτο μιλιταρισμό, να χτίσουμε την ταξική-διεθνιστική αλληλεγγύη, να οργανώσουμε τον πόλεμο κατά του πολέμου. Για ένα κόσμο χωρίς στρατιωτική βαρβαρότητα, εθνικιστικά μίση, κρατική καταπίεση και καπιταλιστική εκμετάλλευση.

150506 - keimeno 2o stratodikeio m.tolh

το κείμενο σε pdf

_______________________________________________________________________

 

28---afisa-stratodikeio-tolis-michalis-vol.02---14-05-2015

(στη φωτογραφία απεικονίζεται ο Α. Τσίπρας να ενημερώνεται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωσταράκο και τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ Φραγκούλη, κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο εθνικής άμυνας στις 20-10-2014)

__________________________________________________________________________________________

Σάββατο 09-05-2015 22:30, πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης, στην κατάληψη Αντιβίωση (παπανδρέου&μπελογιάννη)

Τρίτη 12-05-2015 18:00, μικροφωνική, στη νομαρχία

Τετάρτη 13-05-2015 19:00, εκδήλωση – συζήτηση με θέμα “ΤΟ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ: ρίζες-εξέλιξη της σύγκρουσης, ελληνοσερβική φιλία, ο πόλεμος σε πρώτο πρόσωπο, αντιπολεμικές δραστηριότητες” εισήγηση από αναρχικό/αντιμιλιταριστή σύντροφο από Ζάγκρεμπ, στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Ιωαννίνων (πλ. νεομ. Ιωάννη 5, έναντι δημοτικού ωδείου)

Πέμπτη 14-05-2015 08:30, συγκέντρωση αλληλεγγύης, στο στρατοδικείο Ιωαννίνων

Related Images: