Για την σύλληψη του ολικού αρνητή στράτευσης Γιάνναρου Κώστα στις 15/4

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1523943

 

Για την σύλληψη μου στις 15/4 και την ενδεχόμενη παραπομπή μου σε στρατοδικείο, στο προσεχές μέλλον, με την κατηγορία της ανυποταξίας

 

Με την συστημική κρίση είναι προφανές πως παράλληλα με την όξυνση της επίθεσης κράτους – κεφαλαίου, την υποτίμηση της εργασίας μας και την απαξίωση των ζωών των από κάτω, εντείνεται και η καταστολή σε όσους/ες αντιστέκονται στον καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό.

Δαιμονοποίηση των αποκλεισμένων, στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες και νέοι (αντί)μεταναστευτικοί νόμοι (για όσους γλιτώνουν από τους πνιγμούς στα σύνορα ή από τα μαχαίρια των παρακρατικών), εκκενώσεις καταυλισμών ρομά, διαπόμπευση οροθετικών, νέα εργασιακά μέτρα, απαξίωση του όποιου συστήματος υγείας, επιστρατεύσεις εργαζομένων, τρομονόμοι, στρατιωτικοί νόμοι (π.χ. Σκουριές), εισβολές σε σπίτια αγωνιστών, φυλακές υψίστης ασφαλείας είναι κάποια από τα κομμάτια του παζλ του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

Ο στρατός ως μηχανισμός του κράτους και των αφεντικών αναβαθμίζει  και αυτός τον ρόλο του. Παρότι και η αστυνομία έχει στρατικοποιηθεί αρκετά, δεν θα λείψουν από το στρατό οι ασκήσεις αντιμετώπισης των διαδηλώσεων. Επίσης πολλά στελέχη του θα αφήνουν υπονοούμενα για την εμπλοκή του στρατού στην πολιτική ζωή του τόπου…

Στα πλαίσια αυτής της καταστολής θα οξυνθεί και η διώξη στους αρνητές στράτευσης. Συνεχή εντάλματα, πολλαπλές διώξεις για το ίδιο “αδίκημα” και ο νόμος βενιζέλου που για κάθε ανυποταξία έχεις πρόστιμο ραβασάκι από την εφορία 6000 ευρώ, προσπαθώντας και να απομονώσουν κοινωνικά τους ανυποτάχτους αλλά και να απολιτοκοποιηθεί η πράξη τους κατατάσσοντάς την σε οικονομικού τύπου αδίκημα.

Έτσι και γω συνελήφθησα στις 15/4 για ανυποταξία σε καιρό γενικής επιστράτευσης παρότι  η γενική επιστράτευση έχει καταργηθεί εδώ και κάτι χρόνια. Οι μπάτσοι με παρέδωσαν στους στρατοδίκες. Η ανακρίτια  με εκβίασε να απολογηθώ χωρίς προθεσμία αλλιώς θα με κρατούσαν για 3 μέρες αδιαφορώντας για το γεγονός πως προσκόμισα έγγραφα από την εφορία που αποδείκνυαν την μόνιμη κατοικία μου. Η υπόθεσή μου είναι σε συμβούλιο στρατοδικών που θα αποφασίσει αν θα με παραπέμψει (που θα το κάνει) με βούλευμα σε στρατοδικείο.

Από τον Ιούλιο του 2002 έχω αρνηθεί να καταταγώ στο στρατό και το  είχα δημοσιεύσει τότε με δημόσια δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης. Αν και ο στρατός με έχει μηνύσει από τότε, ένταλμα σύλληψής  μου δεν είχε ενεργοποιηθεί. Το ένταλμα σύλληψής μου ενεργοποιήθηκε λίγες μέρες αφότου βρέθηκα ως αλληλέγγυος στη δίκη του ολικού αρνητή στράτευσης μιχάλη τόλη στο στρατοδικείο του ρουφ (μας κρατούσαν τα ονόματα όσων παρευρεθήκαμε στη δίκη). Είναι μια προσπάθεια τρομοκράτησης των αλληλέγγυων και προσπάθεια απομόνωσης των ολικών αρνητών που σίγουρα θα είναι αποτυχημένη όπως και το πρόστιμο των εξαχίλιαρων.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

γιάνναρος κώστας

 

 

Related Images: