Κινήσεις Αλληλεγγύης εν όψει του Στρατοδικείου του Μ.Τόλη

Κείμενο, συζήτηση-βραδιά οικονομικής ενίσχυσης στο Άνευ Αρχών και λοιπό υλικό αλληλεγγύης απο την Ομάδα για την Άρνηση Στράτευσης “Kaius Sparilus” (Θεσσαλονίκη)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφίσα, κείμενο, χαρτοπανό και άλλες κινήσεις από την Πρωτοβουλία για την Ολική Άρνηση Στράτευσης (Αθήνα)  //  Παρέμβαση στην Πολυτεχνειούπολη και Εκδήλωση στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου (Αθήνα)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πανό από τον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βίλλα Ζωγράφου (Αθήνα)

photo 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκδηλώσεις σε Τρίκαλα (από αλληλέγγυους – αλληλέγγυες στο Rossonero) και σε Καρδίτσα (από Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Καρδίτσας στο εργατικό κέντρο)

https://xupolutotagma.squat.gr/files/2014/02/220214-ekdhlwsh-trikala.jpghttps://xupolutotagma.squat.gr/files/2014/02/230214-ekdhlwsh-karditsa.jpg

 

 

αρνιση2

 

 

Θεματική εκπομπή συζήτηση με τον ολικό αρνητή στράτευσης Μιχάλη Τόλη. http://www.105fm.org

Θεματική Εκμπομπή: Συζήτηση με μέλη του Ξυπόλυτου Τάγματος στο 1431am (Θεσσαλονίκη)

Θεματική Εκπομπή: Συζήτηση με μέλη του Ξυπόλυτου Τάγματος στο Αυτόνομο Ραδιόφωνο Ιωαννίνων

 

 

 

 

 

 

Πανό αλληλεγγύης από την Αντιφασιστική Συσπείρωση Άρτας  //  Bar οικονομικής ενίσχυσης από το Αναρχικό Στέκι Utopia A.D. (Κομοτηνή)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφίσα από την κατάληψη Terra Incognita (Θεσσαλονίκη)  //  Αφίσα από την κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ (Θεσσαλονίκη)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καφενείο Οικονομικής Ενίσχυσης και Ενημέρωσης από την κατάληψη Apertus (Αγρίνιο)  //  Εκδήλωση-Συζήτηση από την Αναρχική Συλλογικότητα για την Μαχητική Προλεταριακή Ανασυγκρότηση (Αθήνα)

 

afisau2cwxl-page-001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πανό/συνθήματα από αντιμιλιταριστές/στριες, καθώς και μοίρασμα δηλώσεων στα λύκεια, πανό και παρέμβαση στην στρατολογία από Αναρχική Ομάδα Cumulonimbus (Κέρκυρα)//  Πανό από την Αυτοδιαχειριζόμενη Εστία (Ηράκλειο)

imag0112

 

 

 

 

Αφίσα από την αναρχική ομάδα Dinamitera (Πάτρα)

Κείμενο από Πρωτοβουλία Αναρχικών (Πάτρα)

Το μόνο διαρκές έγκλημα είναι η ύπαρξη του κράτους και του κεφαλαίου

Είναι ο δεύτερος χρόνος που οι στρατοκράτες σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φύλακες της δημοκρατίας (πολιτικούς,δικαστές,μπάτσους) διώκουν τους ολικούς αρνητές στράτευσης με εκδόσεις ενταλμάτων σύλληψης,αυτόφορες διαδικασίες,ολιγοήμερες κρατήσεις. Και όλα αυτά για να επιδοθεί η κλήση σε αυτούς, για την εκδίκαση της ανυποταξίας τους. Για ένα αδίκημα πλημεληματικού χαρακτήρα.Όμως το θέμα δεν είναι νομικό,δεν εντοπίζεται με τέτοιους όρους. Όροι που οι αρχές έχουν θεσπίσει για την αναχαίτηση και ποινικοποίηση του αντιμιλιταριστικού κινήματος. Όροι που δαιμονοποιούν ή ακόμα αποτρέπουν την χρήση του μέσου από το ίδιο το κίνημα. Τα ζητήματα της Ο.Α.Σ. και των περιεχομένων της είναι αμιγώς πολιτικά-συνειδησιακά. Έτσι όπως είναι όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις διαδικασίες του κινήματος. Ως τέτοια τα αντιμετωπίζει η απέναντι πλευρά. Επιχειρεί την ψυχολογική-οικονομική εξόντωση των Ο.Α.Σ. μέσα στο σύνολο των διωκόμενων αγωνιστών. Αυτών που επιλέγουν να σταθούν με αξιοπρέπεια απέναντι στον εχθρό.

Και αυτό γιατί η ανάπτυξη του προτάγματος και του μέσου της Ο.Α.Σ. στοχεύει στον πυρήνα του πλέγματος των σχέσεων που έχουν δομήσει την μιλιταριστική αστική δημοκρατία. Δεν είναι μόνο η άρνηση του να στρατευθείς, είναι η κατάργηση της θητείας, είναι η καταστροφή του στρατεύματος και όλων των όπλων της κυριαρχίας υλικών και μη. Είναι το πρόταγμα για μια κοινωνία χωρίς στρατούς πατρίδες και πολέμους, το να μην υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, διακρίσεις (φυλετικές, εθνικές, φύλου). Είναι η αηδία για τον εκμιλιταρισμό της κοινωνίας και των προιόντων που αυτός ο μιλιταρισμός παράγει (στο ντύσιμο, στην ανάπτυξη του ανταγωνισμού, στην οικοιοποίηση της εξουσιαστικής βίας, στο χτίσιμο τοίχων γύρω από το άτομο μέχρι τις ομάδες και όλη την κοινωνία). Είναι η συνείδηση του Ο.Α.Σ. που δεν του επιτρέπει να καταταγεί, που του υπαγορεύει να σταθεί, να παλέψει, να μην επιλέξει κάποιο γραφειοκρατικό μέσο.

Γιαυτούς τους λόγους οι μέρες για τη ζύμωση και την ανάπτυξη του προτάγματος-μέσου της Ο.Α.Σ. δεν πρέπει να είναι οι μέρες των στρατοδικείων και των συλλήψεων. Για την καταστροφή του μιλιταρισμού από το άτομο μέχρι την κοινωνία το ζήτημα της Ο.Α.Σ. πρέπει να είναι κομμάτι του καθημερινού αγώνα απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο. Και η αλληλεγγύη μας στους Ο.Α.Σ. δεδομένη.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΟΛΙΚΟ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΤΟΛΗ

ΣΥΓΓΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Παρασκευή 14/03/14 στρατοδικείο ρουφ αθήνα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΟΛΙΚΟ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ Χ.ΡΙΤΣΙΟ

Ο οποίος συνελήφθη στις 27/02 και αφέθηκε ελέθερος στις 28/02

Και σε όσους διώκονται για την επιλογή τους να μην υπηρετήσουν

Πρωτοβουλία αναρχικών από Πάτρα, Μάρτης 2014


 

Πανό αλληλεγγύης στο Μ.Τόλη που αναρτήθηκε στον πεζόδρομο Παντείου   http://stekipanteios.espiv.net/   // Πανό από το Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι la rage (Βέροια)

1060885_10152095315838710_1410074471_nh3xgoydsc_0037tofjov

 

 

 

 

 

 

 

Related Images: