ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΡΝΗΤΗ Μ. ΕΞΙΟΓΛΟΥ

Στις 18 Απριλίου, συνελήφθη κάτω από το σπίτι του ο ολικός αρνητής στράτευσης Μενέλαος Εξίογλου την ώρα που ξεκινούσε για τη δουλειά του. Η σύλληψη έγινε με την διαδικασία του αυτόφωρου για το αδίκημα της ανυποταξίας. Αρχικά πραγματοποιήθηκε προσαγωγή στο Α.Τ Άνω πόλης, το μεσημέρι μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΘ και την επομένη ξεκίνησε η μεταγωγή του στην Αθήνα για να περάσει από στρατιωτικό ανακριτή. Και όλα αυτά ενώ 4 μήνες πριν στις 18 Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 4 μήνες με ένα χρόνο αναστολή με την ίδια κατηγορία από το στρατοδικείο της Λάρισας.

Η επιθετική και εκδικητική πολιτική που εξαπολύεται εις βάρος των αρνητών στράτευσης επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά μετά τις διώξεις του Νίκου Καρανίκα και του Μπάμπη Ακριβόπουλου. Η καταστολή που βιώνουν οι αρνητές στράτευσης (εφαρμογή προστίμου 6.000 ευρώ, απανωτές δίκες) έρχεται να συμπληρωθεί με συλλήψεις, μεταγωγές και καταδίκες που στόχο έχουν όχι μόνο την οικονομική εξαθλίωση αλλά και την κοινωνική διαπόμπευση.

Ως ολικοί αρνητές στράτευσης ο λόγος της έμπρακτης τοποθέτησής μας απέναντι στο στρατό και τον μιλιταρισμό είναι σαφής. Ο στρατός αποτελεί ένα από τα κύρια όργανα των κυρίαρχων για να διαιωνίζουν την αναπαραγωγή της εξουσίας τους. Εκτός από εργαλείο επέκτασης του κεφαλαίου στο εξωτερικό αποτελεί και το κύριο εργαλείο των κυρίαρχων τάξεων στο εσωτερικό, προκειμένου να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη εκμετάλλευση των υποτελών. Η δικιά μας θέση ωστόσο, στον κοινωνικό ανταγωνισμό βρίσκεται στη μεριά των εκμεταλλευόμενων, αυτών που παράγουν τον πλούτο αυτού του κόσμου και αγωνίζονται και όχι στη μεριά των κυρίαρχων. Συνεπώς, η άρνηση να υπηρετήσουμε αυτό το θεσμό είναι αξιακή μας τοποθέτηση. Τη θέση αυτή την έχουμε επιλέξει συνειδητά και δεν σκοπεύουμε να την απαρνηθούμε…

– ΑΛΛHΛΕΓΓYΗ ΣΤΟΝ ΟΛΙΚΟ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟ ΕΞΙΟΓΛΟΥ!
– ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ!

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 20/4 11:30 ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Related Images: